Bo Bakker

Volwassenportretten
Olieverf op linnen vanaf € 1.625,-

Kinderportretten
Olieverf op linnen vanaf € 1.625,-

Groepsportretten
Prijs op aanvraag
Maak een afspraak
Vul het onderstaande formulier in, en wij bellen u terug om een afspraak met u te maken.
U kunt het formulier ook gebruiken om meer informatie over Bo Bakker te vragen

Afspraak Formulier

* Verplichte velden

Over Bo Bakker

Bo Bakker (Wormerveer, 1953) studeerde in 1978 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam in grafiek, schilderen en monumentaal. Vervolgens heeft hij voor onder andere Phonogram platenhoezen vormgegeven; voor tijdschriften als Kijk, Libelle en VT Wonen geïllustreerd en monumentaal werk gemaakt zoals paneelschilderingen op twee gevelwanden in de Vinkenstraat te Amsterdam. Tot 1990 heeft Bo vrij werk gemaakt in uiteenlopende stijlen, als in een odyssee naar de vorm waarin hij zichzelf kon optimaliseren. Een intermezzo van drie jaar heeft ruimte vrijgemaakt om meer van de wereld buiten het atelier te leren kennen. Vooral als taxichauffeur heeft hij in die periode een diepe intresse ontwikkeld voor de diversiteit tussen de mensen. In 1993 begon Bo met het fotograferen van mensen op straat. Het spontane, ongestileerde karakter van deze foto’s fascineerde hem, maar de magie van het schilderen miste hij zodanig dat hij in 1997 besloot deze diciplines te combineren. Dit resulteerde in een serie levensgroot geschilderde portretten van vrouwen die de opmaat vormden voor de portretten die – voornamelijk in opdracht van De Portretwinkel, sinds 2000 – zijn ontstaan.

Bo schildert op canvas, vanaf de houtskoolschets in één laag, nat in nat. De op het eerste gezicht uiterst fijn geschilderde portretten van Bo zijn van dichtbij vrij grof en impressionistisch geschilderd. Een manier van werken die hij mede te danken heeft aan de schilder Herman Gordijn, die hem er op de Gerrit Rietveld Academie al op wees dat zijn snel geschilderde portretten overtuigender waren dan zijn fijn geschilderde.

Na een kennismaking en een orienterend gesprek, volgt een fotosessie. Deze sessie kan in het atelier van Bo of op een andere locatie (bijvoorbeeld buiten) plaatsvinden. Een foto, een momentopname, uit deze sessie fungeert als uitgangspunt voor het schilderij. De afmetingen van het portret zijn afhankelijk van de grootte van de geportretteerde; de pose waarin diegene wordt afgebeeld; de compositie en de ruimte die de opdrachtgever voor een portret beschikbaar heeft. Het streven van Bo is naar levensgroot, maar dat kan bijvoorbeeld ook zittend in plaats van staand, waardoor de afmetingen naar believen kunnen worden aangepast.