Kaat Waterschoot

Volwassenportretten

Olie- en acrylverf op linnen vanaf € 2.500,-

Kinderportretten
Olie-en acrylverf op linnen vanaf € 1.750,-

Groepsportretten
Prijs op aanvraag
Maak een afspraak
Vul het onderstaande formulier in, en wij bellen u terug om een afspraak met u te maken.
U kunt het formulier ook gebruiken om meer informatie over Kaat Waterschoot te vragen

Afspraak Formulier

* Verplichte velden

Over Kaat Waterschoot

Kaat Waterschoot studeerde in '92 af aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, met een eerstegraads docenten bevoegdheid. Na een uitstapje in het bedrijfsleven besloot ze in 2001 haar hart te volgen en zich volledig te wijden aan haar kunstenaarschap. Omdat mensen haar boeien legde zij zich ook toe op de portretschilderkunst. Vanwege haar technische vaardigheden en zeer treffende gelijkenissen is Kaat een veel gevraagd portretschilder. Kenmerkend zijn de kleurrijke, realistische en frisse kinderportretten met felle achtergrondkleuren, modern en toch tijdloos. Het belangrijkst van een portret is voor Kaat de gelijkenis. Dat is dan ook haar grootste streven. 'Een portret kan nog zo mooi en goed geschilderd zijn, als het niet lijkt op de geportretteerde, dan sla je toch de essentiële plank mis.'

De portretten worden geschilderd naar aanleiding van foto's die, in overleg met de opdrachtgever, worden uitgezocht of door Kaat zelf worden genomen. Er is altijd een persoonlijke kennismaking vooraf met diegene die geportretteerd wordt, om zo een duidelijker beeld te vormen van het karakter van de persoon, de blik in de ogen en de uitstraling van de persoon.

Tijdens het schilderproces, wanneer de geportretteerde al (ver) op het doek staat kunt u persoonlijk een kijkje komen nemen in Kaat's atelier. Als dat voor u niet lukt dan stuurt zij u een digitale afbeelding van de vorderingen. Mochten er dan aanpassingen gedaan moeten worden, dan kunt u dat aangeven. Bij een portret met meerdere elementen in de achtergrond zal Kaat eerst met u inventariseren wat u op het doek wilt. Daarna zal zij een aantal fotografische schetsen voorleggen waaruit gekozen kan worden.

In de afgelopen jaren is haar werk opgenomen in privé-collecties in Nederland, België, Engeland, Duitsland en Spanje.