Simone Bingemer

Volwassenportretten
Pastel vanaf € 4.800,-

Kinderportretten
Pastel vanaf € 4.800,-

Groepsportretten
Prijs op aanvraag
Maak een afspraak
Vul het onderstaande formulier in, en wij bellen u terug om een afspraak met u te maken.
U kunt het formulier ook gebruiken om meer informatie over Simone Bingemer te vragen

Afspraak Formulier

* Verplichte velden

Over Simone Bingemer

Simone Bingemer (Keulen) werkt uitsluitend in pastel en potlood op papier. Een techniek die zij zich geheel zelf eigen heeft gemaakt en waarvoor zij meermalen onderscheidingen ontving. Dit jaar kreeg zij een eervolle vermelding in the Shades of Gray Competition 2015 voor één van haar tekeningen en afgelopen februari ontving zij voor de 2e maal de Grand Prize in de categorie Portretten van de Amerikaanse Pastel 100 Competition 2015. Elegantie en terughoudendheid zijn twee woorden waarmee de jury het ingezonden werk van Simone Bingemer omschreef. Het winnende portret Isabell is te zien in de expositie en is een voorbeeld van Bingemers verbluffende technische vaardigheid in combinatie met een groot psychologisch inzicht. Over het portret van Isabell zegt zij “Ik probeer altijd om neutraal te blijven en heb een groot respect voor de waardigheid van mijn model. Zo tast ik af wat wij samen kunnen creëren. Toen ik Isabell de eerste keer zag wist ik meteen dat er een zeer goed model in haar verscholen ging. Niet alleen om haar rode haar en verfijnde gezichtstrekken, maar vooral door haar tijdloze verschijning”. 

De passie voor portret is er sinds haar jeugd. Gezichten van mensen en dieren konden haar mateloos fascineren en verveelden haar nooit. Het tekenen met pastelkrijt ontdekte zij na het overlijden van haar grootvader Georg Meistermann (Professor Georg Meistermann geldt als een wereldvermaarde schilder en glasschilder van de 20e eeuw) toen zij van haar grootmoeder zijn verzameling pastelkrijt cadeau kreeg. Na een worsteling met het materiaal vond zij haar eigen techniek; een vakmatige en handwerkmatige manier van werken waar zij erg veel plezier in heeft. Haar portretten getuigen van een extreme discipline en precisie in weergave. Haar psychologische inzicht samen met de professionele vaardigheid van haar ambacht, resulteren in pastels en tekeningen die een bijzondere levendigheid uitdrukken. 

Simone Bingemer volgde als jong meisje een klassieke balletopleiding bij het Stuttgarter Oper Ballet en daaropvolgend studeerde ze aan de Köllner Kunstacademie. Hier was ze als zestienjarig meisje de jongste studente. Haar talent werd al vroeg opgemerkt en na het behalen van haar diploma in 1975, werkte zij wereldwijd als illustrator voor diverse internationale bureaus. Vanaf 1995 heeft zij zich volledig in de portretkunst gespecialiseerd.