Hoe het werkt

DE EERSTE STAP 
Bent u voornemens een portret (of ander kunstwerk) in opdracht te laten maken, dan is het prettig om daarover van gedachten te wisselen met een professional op dit gebied. De Portretwinkel heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in het bemiddelen tussen opdrachtgever en kunstenaar en is daarom het adres om met uw idee bij aan te kloppen. 

U neemt contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of u komt spontaan een bezoekje brengen aan de Portretwinkel waar altijd een gevarieerd overzicht van portretten. Zo kunt u direct zien welke stijl u aanspreekt.

ENKELE OVERWEGINGEN 
Bij het vervullen van de opdracht zijn er allerlei zaken waar u rekening mee dient te houden of die u zich kunt afvragen, zoals:

  • Welk medium heeft uw voorkeur?
  • Welke uitstraling heeft u voor ogen?
  • Heeft u al een budget in gedachten?
  • Wilt u een portret ten voeten uit of tot aan de schouders?
  • Dient het werk te passen bij portretten van voorgangers of voorouders?
  • Weet u waar het werk moet komen te hangen of staan?
  • Hoeveel ruimte heeft u voor het werk?
  • Is er een specifieke datum waarop het werk voltooid moet zijn?
  • Als het een postuum portret betreft, beschikt u dan over geschikt fotomateriaal?

De Portretwinkel denkt met u mee, geeft helder antwoord op uw vragen en legt u overzichtelijk de mogelijkheden binnen uw wensen en grenzen voor. 

DE KEUZE GEMAAKT? 
Zodra een besluit is genomen, dan informeren wij de kunstenaar en ontvangt de opdrachtgever een bevestiging plus een factuur voor de aanbetaling van 50%. 

Sommige opdrachtgevers willen graag in een persoonlijk gesprek met de kunstenaar (dat gebeurt veelal in de Portretwinkel) overleggen wanneer en hoe laat men model staat en wat voor kleding men zal dragen et cetera. Anderen vinden het juist prettig om alle afspraken via De Portretwinkel te laten verlopen. 

Vervolgens stapt De Portretwinkel meer naar de achtergrond, tenzij er vragen zijn of als er zich een kwestie voordoet. Dit gebeurt zelden, maar het kan bijv. gebeuren dat een opdrachtgever het ongemakkelijk vindt om de kunstenaar bepaalde aanwijzingen te geven (neus kleiner of groter) of dat er bijv. alsnog een huisdier, familiewapen of persoonlijk voorwerp in het schilderij moet worden toegevoegd. 

Pas als de opdracht naar volle tevredenheid is voltooid, zal de tweede factuur van 50% naar de opdrachtgever worden verstuurd. 

DE AFSCHOUW 
Mocht u er de voorkeur aan geven, dan kan een besloten of juist heel feestelijke afschouw in de Portretwinkel plaatsvinden: in aanwezigheid van de kunstenaar, met de hele familie of het bedrijf, met een diner, een high tea of een aangeklede borrel. De Portretwinkel beschikt over een professionele keuken en voldoende ruimte om zo'n 150 gasten te ontvangen. Kortom: De Portretwinkel heeft alles in huis om van uw opdracht een onvergetelijke ervaring te maken! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.