Frank Leenhouts

Frank Leenhouts (Oostburg 1955, Nederland) is een Nederlandse schilder die zich vooral specialiseert in portretten, maar is ook geïnteresseerd in een breed spectrum van andere onderwerpen, zoals landschappen, vogels en stillevens. Zijn studio’s zijn gevestigd in Sluis en Amsterdam. Hij studeerde van 1975 tot 1979 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en van 1980 tot 1981 aan de Rijksakademie van Amsterdam.

Leenhouts geeft sinds 1990 les aan de 'Wackers Akademie' in Amsterdam. In 1995 werd hij door de Rijksvoorlichtingsdienst uitgenodigd om een ​​geëtst portret te maken van HM Beatrix, koningin van Nederland.

In 2017 ontving Frank Leenhouts voor zijn portret van Govert van der P. de eerste Nederlandse Portretprijs. Deze werd dat jaar voor het eerst uitgereikt door de stichting De Nederlandse Portretprijs.

Frank is een van de oprichters van het Nederlands Portretschap; een kunstorganisatie die als doel heeft portretten in heel Nederland te ondersteunen en te promoten. Hij heeft portretten in opdracht gemaakt in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Turkije.

De kunstenaar woont en werkt in Amsterdam en waterlandkerkje.