Frans Franciscus

Volwassenportretten
Olieverf op linnen vanaf € 4.500,-

Kinderportretten
Olieverf op linnen vanaf € 4.500,-

Groepsportretten
Prijs op aanvraag
Maak een afspraak
Vul het onderstaande formulier in, en wij bellen u terug om een afspraak met u te maken.
U kunt het formulier ook gebruiken om meer informatie over Frans Franciscus te vragen

Afspraak Formulier

* Verplichte velden

Over Frans Franciscus

In Frans Franciscus’ zijn weelderige en bij vlagen buitenissige taferelen overbrugt en combineert hij eeuwen schilderkunst. Hij reist al tekenend en schilderend door tijd en ruimte, behandelt oude religieuze en kunsthistorische thema’s op onorthodoxe, levendige en groteske manier en gaat daarbij vreemdsoortige metamorfosen en psychedelische trekjes niet uit de weg. De kunst van Franciscus is verhalend maar haalt letterlijk alles uit de kast om de kijker te charmeren, op het verkeerde been te zetten of te overrompelen. Op onnavolgbare wijze worden serieuze standpunten onderuit gehaald en hij prikkelende kanttekeningen geplaatst bij de kunsthistorische overlevering. De kunstenaar onderhoudt een warme relatie met oude meesters. Die hechte band vertaalt hij op allerlei manieren zonder eigentijdse toonzetting uit het oog te verliezen. Franciscus manifesteert zich in zijn bonte kunstuitingen als een fantast, niet als een realist. Mensen van nu worden in de traditie van weleer gesitueerd, maar het omgekeerde komt ook voor in schilderijen die het verleden van eigentijdse kaders voorzien.

Frans Franciscus (1959, Utrecht) woont en werkt in Amsterdam. Hij maakt schilderijen, tekeningen en sculpturen. De laatste jaren organiseerde hij veelvuldig tentoonstellingen en kunstzinnige evenementen zoals Museumnacht voor Arti et Amicitiea in Amsterdam. Sinds 2012 werkt Franciscus ook onder de naam Franciscus & Franciscus samen met zijn echtgenoot Rienus Gündel Franciscus (1967, Dordrecht) aan een groeiende serie fotografische portretten met de werktitel ‘After Memling’ die zowel als vrij werk als in opdracht worden gemaakt.  Om deze serie aan te  vullen met Curaçaose karakteristieke personages kregen de heren in 2015 een reisbeurs van het Mondriaanfonds om vier maanden als artists in residence te werken bij het Instituto Buena Bista in Willemstad, Curaçao.

Tentoonstellingen in Nederland, België, Curaçao, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Jordanië, Spanje, Zwitserland, Zuid Afrika, Groot-Brittannië, Rusland en Tsjechië.