Maarten Welbergen

Volwassenportretten
Olieverf op paneel vanaf € 3.500,-

Kinderportretten
Olieverf op paneel vanaf € 3.500,-

Groepsportretten
Prijs op aanvraag
Maak een afspraak
Vul het onderstaande formulier in, en wij bellen u terug om een afspraak met u te maken.
U kunt het formulier ook gebruiken om meer informatie over Maarten Welbergen te vragen

Afspraak Formulier

* Verplichte velden

Over Maarten Welbergen

Maarten Welbergen is in 1956 in Amsterdam geboren. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveldacademie, waar hij in 1978 afstudeerde. Vanaf 1981 volgde hij de opleiding aan de Avond Rijksacademie. De kunst van Maarten Welbergen is te omschrijven als ‘hedendaags klassiek’. Dat wil zeggen dat hij in de klassieke traditie werkt van de figuratieve schilderkunst maar daar een hedendaagse kijk en interpretatie op heeft. Zo heeft hij een eigen manier gevonden om de ‘vorm’ uit te snijden (cut-outs) alvorens deze te beschilderen, waardoor het werk een speciaal dialoog aangaat met de wand/achtergrond. Hij schildert ook nachtscenes die hij ‘Nocturnes’ noemt waarin hij vooral een moment van ‘reflectie’ oproept.

Maarten werkt in verschillende disciplines zoals: portret, naakt, landschap, stadsgezicht, stilleven. Zijn specialiteit is portret en daarin werkt hij regelmatig in opdracht voor officiele en particuliere opdrachtgevers. Hij schildert met diverse materialen zoals olieverf, acryl, alkyd, tempera, aquarel, inkt, kleurpotlood en contekrijt. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland en ook zijn werken van zijn hand zijn opgenomen in verschillende collecties zoals: ING-collectie Amsterdam, Amsterdams Historisch Museum, Ministerie van OC&W in Den Haag, Letterkundig Museum in Den Haag, Museum Mohlmann in Appingedam, Conservatorium van Helsinki, NIHA in Ankara, Groepsexpositie in St. Petersburg Rusland, groepsportret in Moskou Rusland.

Galerie Petit in Amsterdam vertegenwoordgde zijn werk en hij exposeerde regelmatig in deze Galerie. (Sinds 2017 is galerie Petit gesloten vanwege het overlijden van de galeriehouders). De kunst van Maarten was regelmatig te zien tijdens de Kunstbeurs ‘REAl IS ME’ in Amsterdam. Buiten Amsterdam wordt zijn werk getoond in Museum Mohlmann in Appingedam en Pulchri Studio in Den Haag. In 2015 had Maarten een grote overzichttentoonstelling in het museum van Prostejov in Tsjechië. Er zijn diverse publicaties en artikelen over zijn werk in Kunstmagazines en dag-/weekbladen verschenen. In 2010 heeft Maarten voor het televisieprogramma ‘Sterren op het doek’ ex-premier Jan Peter Balkenende geportretteerd. In 2009 is er een monografie over zijn werk verschenen onder de titel ‘Dicht op de Huid’. In 2017 was hij genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs.

Naast zijn ‘vrije’ kunstenaarsschap doceert Maarten sinds 1991 aan de ‘Wackers (kunst)Academie’ in Amsterdam. Hij was voorzitter van (voormalig) stichting ‘Ondernemende Kunstenaars. Hij is medeoprichter van kunstenaarsvereniging Het Nederlands Portretschap waar hij ook een tijd lang voorzitter van was (inmiddels heeft hij hiervan het lidmaatschap opgezegd). Sinds 2009 is Maarten lid van Pulchri Studio in Den Haag. Maarten werkt en woont in Amsterdam.