Kenne Grégoire

Volwassenportretten
Acrylverf op paneel vanaf € 3.500,-
Brons vanaf € 8.000,-

Kinderportretten
Acrylverf op paneel vanaf € 3.500,-
Brons vanaf € 8.000,-

Groepsportretten
Prijs op aanvraag
Maak een afspraak
Vul het onderstaande formulier in, en wij bellen u terug om een afspraak met u te maken.
U kunt het formulier ook gebruiken om meer informatie over Kenne Grégoire te vragen

Afspraak Formulier

* Verplichte velden

Over Kenne Grégoire

Kenne Grégoire heeft zijn opleiding genoten aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam van 1967 tot 1973. Hij had daar les van onder andere Otto B. de Kat. In 1973 won Kenne de Zilveren Prix de Rome. Op uitnodiging van het Italiaans Ministerie van Cultuur maakte hij in 1976 een studiereis naar Italië.

Kenne Grégoire schildert in een realistische stijl. Over het algemeen gebruikt hij een 17-eeuwse techniek: een grisaille met daar overheen de kleuren glacerend aangebracht. Meestal wordt hier acrylverf voor gebruikt. De onderwerpen zijn divers. Door de jaren heen is de serie met als thema Commedia dell'arte ontstaan. Theatraal uitgedoste mensen die eenzaamheid, vertwijfeling en verlangen verraden. Hun gemoedstoestand is in fel contrast met de feestelijke kleding.

Andere, uiteenlopende onderwerpen zijn door de jaren heen in series ontstaan. Situaties waarin de mens nadrukkelijk ontbreekt: beslapen bedden, onafgeruimde tafels, ruïnes en arcades. Maar ook desolate classicistische gebouwen, trompe-l'oeil met verroest emaille, romantische landschappen in pakpapier en stillevens in ongewoon perspectief. Ook schildert hij portretten in opdracht.

Met zijn diverse keuzeonderwerpen wil Kenne laten zien dat een traditionele techniek niet per definitie om een traditionele benadering vraagt.