Mat Kissing

Volwassenportretten
Olieverf op linnen vanaf € 4.500,-

Kinderportretten
Olieverf op linnen vanaf € 4.500,-

Groepsportretten
Prijs op aanvraag
Maak een afspraak
Vul het onderstaande formulier in, en wij bellen u terug om een afspraak met u te maken.
U kunt het formulier ook gebruiken om meer informatie over Mat Kissing te vragen

Afspraak Formulier

* Verplichte velden

Over Mat Kissing

De portretten van Mat Kissing zijn kunstzinnig, psychologisch sterk, ongeflatteerd, zeer exclusief en van hoge kwaliteit.

Kissing streeft er naar de beschouwer zich te laten inleven in het karakter van het model en wil met zo weinig mogelijk middelen, met groot psychologisch inzicht, de herkenbaarheid van de zitter weergeven. Bepaald kleurgebruik of details kunnen het karakter versterken. De kunstenaar vindt dat iedereen iets bijzonders heeft, iets eigens dat je schoonheid kunt noemen. Het heeft te maken met respect voor de mens. Schoonheid is subjectief en kan iets anders betekenen dan we gewend zijn, je kunt op een andere manier kijken dan je gewend bent. Alleen als je als kunstenaar niet flatteert wordt het een karaktervol portret met die specifieke eigenheid van de geportretteerde en daagt het je uit te blijven kijken. Het vertrouwen dat de te portretteren persoon in de kunstenaar heeft is voor het welslagen van het schilderij van groot belang.

‘Ik schilder alleen mensen – portretten – met olieverf op doek. Mensen zullen me tot in lengte van dagen blijven boeien. Als onderwerp om te schilderen, als vorm, maar vooral ook om wat er achter de vorm schuil gaat. Wat leeft er onder het masker, wie woont er in het lichaam. De opdracht gaat verder dan gelijkenis met de buitenkant. Toon het onzichtbare, het complexe, het gelaagde. Daag de vorm uit om zijn geheim prijs te geven'.