Over ons

OVER DE PORTRETWINKEL

In 1994 werd De Portretwinkel opgericht; de eerste specialist op het gebied van portretkunst in opdracht in Nederland! Inmiddels bestaat De Portretwinkel al meer dan 20 jaar en heeft in al die jaren, naast een berg aan ervaring, een uitstekende reputatie opgebouwd.
Sinds 2010 is De Portretwinkel onderdeel van Morren Galleries en verhuisde ook in dat jaar van Haarlem naar het centrum van Utrecht aan de Oudegracht 340. De Portretwinkel is gehuisvest in de vestiging van Morren Galleries. Eén vertrek van de galerie is permanent ingericht met een overzicht van portretten, zowel in brons, in olieverf en andere technieken. Ook is er van elke kunstenaar een portfolio aanwezig zodat men in alle rust een keuze kan maken die past bij de smaak en het budget. 

De Portretwinkel vertegenwoordigt ruim 35 kunstenaars die in verschillende technieken zijn gespecialiseerd: aquarel, gouache, brons, houtskool, acryl, olieverf en natuurlijk fotografie niet te vergeten. 

VOOR WIE & WAT?

Als u de opsomming hieronder leest, dan ziet u dat er legio mogelijkheden zijn. De Portretwinkel kan u van dienst zijn als het gaat om het realiseren van kunst in opdracht; in alle soorten, maten, stijlen en materialen. Voor zowel particulieren, bedrijven als voor gemeente- en overheidsinstellingen.
Naast portretten bemiddelt De Portretwinkel namelijk ook bij tal van andere projecten in opdracht zoals:

  • wandschilderingen (zie afbeelding links)
  • bronzen penningen
  • levensgrote beelden voor in openbare ruimten e.d.
  • beelden die dienst kunnen doen als fontein
  • beeldjes of objecten die dienst doen als trofee bij uitreikingen (zie afbeelding rechts)
  • een bedrijfslogo of mascotte op vergrootte of verkleinde schaal uitgevoerd in brons, staal, steen, beton of kunststof
  • een Staatsieportret van Koning Willem Alexander
  • een glazen wand of afscheiding met een fotografische voorstelling (zie afbeelding midden)

De Portretwinkel 
De galerie beschikt over een begane grond plus een enorme 15e eeuwse werfkelder die ook via de werf bereikbaar is. In de werfkelder, die dienst doet als expositieruimte, is een professionele keuken aanwezig die van uw onthulling een onvergetelijke belevenis kan maken! Wat denkt u bijvoorbeeld van een eenvoudige maar oergezellige familieborrel met Hollandse snacks zoals een puntzak met friet en bitterballen. Of heeft u liever een culinair Diner bij Candlelight aan prachtig gedekte tafels, of een informeel Walking Dinner. Of toch liever een Hight Tea? Wat dacht van een boottocht door Utrecht met de Portretwinkel als bestemming? Of wenst u bijvoorbeeld statafels op de werf voorzien van knusse vuurkorfjes….ook dat kan. Alles is mogelijk en bespreekbaar.

Bent u voornemens een kunstwerk in opdracht te laten maken, kom dan gerust bij ons langs. Wij vervullen uw opdracht naar wens en verzorgen het proces tot in de puntjes: vanaf het eerste contact met de kunstenaar tot aan de onthulling van het voltooide kunstwerk!